LOMALLA


 Loma on se tila, joka usein aiheuttaa suuria tunteita. Siihen ladataan paljon odotuksia ja toiveita. Voi olla, että koko vuosi menee sitä odottaessa. Mitä kauempana loma on sitä enemmän sitä odottaa ja mitä lähemmäksi se tulee, niin toiveet vain kasvavat.


Sitten kun loma koittaa koko paine vapautuu ja seuraukset voivat olla katastrofaaliset. Jos valittu paikka ei osoittaudukaan sellaiseksi kuin toiveissa sen suunnitteli. Kaikki se kuvitelma seesteisestä olosta riippukeinussa kirjan kanssa, muuttuukin itikoiden hätistelyksi pienessä mökissä kaatosateessa. Tai jos perhe ei olekaan samalla moodilla kuin itse ja joutuu yrittämään pitää lomafiilistä yllä muidenkin puolesta.

Pettymys valtaa mielen ja tutuu että koko vuoden odotus onkin pannukakku. (Oma)Loma tunnelma lentää ikkunasta hetkessä ulos.


Entä jos lomaan ei lataisikaan niin paljon odotuksia? Silloin pettymyskään ei olisi niin suuri, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Mutta miten se onnistuu, kun lomaa odottaa kuin suurta palkintoa vuoden uurastuksesta?

Onko loma silloin loma ollenkaan? 
Täytyykö tyytyä johonkin laimeaan, puolivillaiseen ratkaisuun?

Ei välttämättä, vaan ajattele että voit vietä minilomia ympäri vuoden.
Tällä en tarkoita viikonloppuja tai irtiottoja jossain muualla kuin kotona, vaan lomaa hetkestä arjen keskellä.Istahda alas tai oikaise hetkeksi ja sulje silmät. Hengitä syvään ja päästä irti, kaikesta arkisesta mitä mielessä juuri nyt pyörii. Tuo mieleesi se unelmien lomahetki, joka olisi se kaikkein aikojen paras lomafiilis. Nautiskele tästä hetkestä mielessäsi, tunne kuinka lomatila valtaa mielen ja kehon. Ja hetken päästä tunnet levänneesi, nauttineesi lomasta; silloin pakkaa laukut mielessäsi ja palaa arkeen.

Näissä minilomissa on se ihanuus, että niitä voi tehdä milloin vain, kun sinulla on hetki aikaa. Minilomaan ei tarvitse erillisiä varusteita tai garderooppia, ei pinnistelyä uimapukukroppaa varten, ei rahaa matkaan tai luksukseen, vaan aikaa ja ajatuksen.Minilomailu on minulle harrastus, jota teen aina silloin kun jokin tuntuu mättävän. Pysähdyn ja vien itseni mielessäni sinne unelmieni lomapaikaan, jossa aika on oikea, keli ja tunnelma täydellinen, saan tehdä sitä mikä juuri silloin tuntuu ihanalta. Voin kokea olevani juuri se paras minä, jota haluaisin usein arjessakin olla, ilman painetta ja punnerrusta. Vaan antautumalla hetken vietäväksi, nauttia mielikuvituksessani unelma lomasta; ilman riippukeinua, omalla sohvallani.

Bonnes vacances!Kommentit

Suositut tekstit